Hotellet

Välkommen till Hotell Blå Blom som ligger mitt i charmiga Gustavsbergs Hamn, i två av porslinsfabrikens mest anrika byggnader ”Gamla Verkstaden” från 1852 och ”Gamla Slamhuset” från 1859. Mellan de två tvillingbyggnaderna finner du vår innergård och byggnaderna är också länkade med en mellangång.

Hotellet erbjuder 68 bäddar fördelat på 38 hotellrum varav 18 nyrenoverats under 2018/2019. Alla våra rum är olika och personligt inredda med känslan från Gustavsbergs storhetstider i historian såsom sekelskifte, industriell och 50-tal då många av våra berömda porslinsmakare gjorde sina namn. Vi tar emot hundar i vissa rum, var god ring oss 08‑574 112 60 eller skicka ett mejl till bokning@blablom.se för att boka de rummen.

I vår mysiga restaurang längst ned i byggnaden serverar vi frukost varje morgon.
Där tar vi även emot bokade lunch, middagsgäster, fest eller dop och minnesstunder men en maxkapacitet på 60 personer.

Vi har också en ny fin konferensvåning som blev klar 2017 som består av vår stora fina, ljusa och luftiga konferenssal Stig med utsikt över Farstaviken med plats för max 60 pers. Här finns också Tyra & Lisa som tillsammans tar 24 personer och om vi drar för skjutväggen blir det istället 2 grupprum om 12 pers. I vårt grupprum Wilhelm kan vi ta emot 12 personer i styrelsesittning.

Hos oss kan du också njuta av en skön bastu i vår bastu & relax eller en avkopplande biljardmatch i vårt hemmatrevliga ”Vardagsrum” på plan 1.

Fabriksområdet i Gustavsbergs Hamn har idag blivit en samlingsplats för konstnärer och hantverkare som finner inspiration i platsens stolta tradition. I hamnområdet finns också spännande butiker med antikt, presentartiklar, mode och outletbutiker med husgeråd och porslin.

Vi kommer ta hand om dig under din vistelse hos oss på vårt personliga sätt, oavsett om du kommer till oss i arbete eller privat.

Välkommen!

Boka rum eller paket här

Boka bord stand up 2024
VÅRA RUM
VÅRA FACILITETER