Mat & Dryck

Här på Hotell Blå Blom kan vi hjälpa dig att lära dig mer om olika typer av mat- och drycker med hjälp av olika typer av samarbetspartners som har kärlek till just sin råvara eller produkt. Ost, te, kaffe, choklad, kött, champagne mm – ja, det finns massor att lära sig om det mesta. Vad är just ni intresserade av? Berätta för oss, så hjälper dig med ett kul arrangemang. Nedan kan du läsa om några av de aktiviteter vi rekommenderar inom området Mat & Dryck

En vinprovning på Blå Blom är spännande, rolig och kunskapsgivande. Vin kan vara svårt men vi gör det begripligt för er.
Vinprovningen leds av en inspirerande och kunnig sommelier och passar alla!

Pris: 5000 kr/tim
Min/max pers: 60/20
Tidsåtgång: 1 timme

Inte långt ifrån Gustavsbergs Hamn ligger Rindö, där Ostmakeriet ligger och tillverkar närproducerade ostar.

Under denna aktivitet njuter vi av 5 olika sorter tillsammans med olika härliga tillbehör, såsom en god fröig filmjölkslimpa, fantastiska marmelader och hembakat knäcke samt frukter. Ni får också till detta smaka en god mousserande äppelmust.

Under tiden ni njuter av det goda berättar Anna från Ostmakeriet lite om ostarnas historia och deras olika ystningar och lagring. Tips och råd vid servering och mer passande drycker samt tillbehör.

Pris: Begär offert
Min/Max pers: 8/36
Tidsåtgång: 1,5 timme

Gott te är en smaksak – upptäck det under en teprovning! En spännande och lite annorlunda aktivitet. Dofta och smaka på olika tesorter, lyssna på dess historia och kultur.

Pris: Begär offert
Tidsåtgång: 1-1,5 tim

< Alla aktiviteter