Mat & Dryck

Skeviks Gårds matlagning beskriver vi gärna som innovativ, baserad på klassisk grund och tillagad med kärlek och passion.
Vår köksmästare tillsammans med kollegor tillagar allt från vällagade och varierade konferensmåltider till eleganta gourmetmiddagar främst på både egna och lokala råvaror. På Skeviks Gård bedriver vi ett eget lantbruk som förser köket med en mängd bra och, som vi kallar det, ”härproducerade” råvaror.
I vårt stora grönsaksland om ca 700 kvm så odlar egna grönsaker, rotfrukter, örter, bär och frukter.

Vi har också egna djur av bin, grisar och höns. Under sommarhalvåret har vi också ibland kor och får betandes på vår gård. Många av djuren är svenska lantrasdjur som syftar till att bevara dessa sorter och dess mångfald. Våra djur mår riktigt bra under hela sin livsstid och är året runt frigående både ute och inne – allt efter vad de själva önskar.

Förutom att vårt eget lantbruk förser oss med råvaror som både kött, honung, ägg och grönsaker så har vi också ett nära samarbete med lokala råvaru- och matproducenter. Det är allt från bland annat rapsolja, sparris, must, sylter och öl och även kött. Vissa råvaror vi önskar servera går inte att få tag på lokalt eller ens i Sverige. I detta fall väljer vi i första hand ekologiska råvaror utefter säsong och varor som behöver transporteras så kort som möjligt.

På detta sätt säkerställer vi att vi har både här- och närproducerade råvaror med hög kvalitet och som både är smakrika, näringsrika och har en mycket låg negativ miljöpåverkan. Vi tillagar givetvis även bra mat för allergiker, vegetarianer eller personer med andra särskilda behov.

Meddela oss i god tid för bästa service.

Ibland är vår restaurang abonnerad för konferensluncher, fester, bröllop, middagar eller av andra anledningar stängd.
Vi reserverar oss för att detta och önskar att ni kontaktar oss och bokar bord innan ni kommer.  

Kontakta oss för bordsbokning & menyfrågor på:

bokning@skevik.se
08-570 387 00 

Boka rum eller paket här

MAT & MENYER
VINER
ÖL
ÖVRIG DRYCK